Hekselejre og vandtanke


- støtte til udsatte mennesker  i Ghana

Hekselejre og vandtanke
i det nordlige Ghana


I det nordlige Ghana trives overtroen desværre stadig. Det går ofte ud over ældre kvinder, som bliver anklaget for hekseri, og efter en såkaldt " rettegang" og ofte også tæsk og tortur, bliver kvinden jaget væk fra sin landby. Kvinderne kan så søge hen i en "hekselejr", hvor de kan leve beskyttet af en fetich-præst. De kan også tage arbejde hos bønderne i området eller på markederne, men mange af kvinderne er meget gamle og sårbare, så det er begrænset hvad de kan præstere rent arbejdemæssigt. De lever derfor under kummerlige forhold, og har meget svært ved at skaffe det daglige brød.


FruHansensPlan støtter kvinderne i hekselejren ved Kpatinga. Vi uddeler madforsyninger, når vi har økonomisk mulighed for det, og vi har også hjulpet alle kvinderne med at få en sygeforsikring. Der bor ca. 70 "hekse" i lejren. 


Vi er pt. ( maj 2020) ved at etablere et lille hønseri til kvinderne, i håb om at det kan give dem bedre ernæring og mulighed for salg af æg og kyllinger. 


-----------////------------En vantank til opsamling af regnvand koster ca. 15.000 kr. at opføre.

Prisen afhænger en del af, hvor langt materialet skal transporteres.


En vandtank kan indeholde ca. 30.000 liter vand, som bliver  "høstet" i regntiden. I det nordlige Ghana regner det fra april til okober, resten af året er tør og temperaturene høje. En vandtank er derfor en stor hjæp i små landsbyer, hvor vandforsyningen ofte er et vandhul, som delvist tørrer ud i tørketiden.


FruHansensPlan har bygget vandtanke i følgende landsbyer: 


Kpawumo 2016

Ying 2017

Kogni Skole,Tamale 2017

Kphacelo 2018

Kpatinga 2018

Limo 2019


FruHansensPlan har også renoveret på to skoler.

Kpawumo Skole fik nyt tag i 2016, og i 2018 er der bygget veranda ved samme skole og doneret skolebænke.


Kogni Skole blev i 2018 malet udvendigt og indvendigt.Klik på billederne for at se dem større                              Min uvurderlige medhjælper i Tamale, Mariam Yarquah


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------